Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eva_Pallotto

15. 3. 2010 17:40
odpověď

Milá Andreo,

Váš postoj chápu, rozumím mu.

Já ale zastávám postoj poněkud jiný, poněkud radikálnější - bojovat za práva homosexuálů je naprosto nedůstojné. Má smysl bojovat za práva LIDÍ (a je fuk, kdo s kým žije a spí).

Mám za to, že jakákoli diskriminace je nesmysl. Mám ale i za to, že jakékoli škatulkování je nesmysl.

Co se s Vašim dítětem stane po Vaší smrti byste měla být schopna řešit závětí či jiným právně závazným dokumentem, který by prostě stát, jako, dejme tomu "vykonavatel, zprostředkovatel", musel respektovat. Nelíbí se mi představa státu jako všemocné instituce, šéfa řídícího naše osudy. Vidím ho jako službu na které jsme se vzájemně dohodli, která však nikdy nemůže mít více práv, než máme my sami. V takovém pojetí by adopce dítěte jednoho partnera druhým partnerem probíhala jednoduše - první partner by státu OZNÁMIL (nikoli žádal o schválení), že svá rodičovská práva a povinnosti rozšřuje na osobu tu a tu (a ta souhlasí), konec nazdar. :-) (pokr.)

0 0
možnosti

Eva_Pallotto

15. 3. 2010 17:47
Re: odpověď

(pokr) - Dtto "manželství", "registrované svazky" apod.... Stát, jako úředník zakládající papíry do šanonů nemá právo mi dovolovat, zda mohu to, či ono...

Co se týče adopcí dětí z dětských domovů, tam je to složitější, protože ty děti nejsou "ničí", jsou pod ochranou nás, státu.

My stát, bychom neměli být pitomci a měli bychom uvážlivě posoudit, zda ten či onen je osobnostně dostatečně vyspělý, aby řádnou péči o dítě zabezpčil - a tahat do toho, zda má raději blonďáky a nebo černovlásky je naprosto irelevantní...

Nevím, zda to opisuji přehledně - chci tím říci, že je mi všechno to třízení lidí na heterosexuály a homosexuály a whatever docela dost proti srsti - lidi jsou především lidi a u toho bychom měli zůstat a sexuální preference do toho netahat.... je to nadbytečné a svým způsobem velmi nedůstojné....

0 0
možnosti

machinist

15. 3. 2010 16:10
nadherne pouzite uvozovky a vyznam slova normalni

...Samozřejmě, že by nám mělo jít hlavně o dobro dětí, které by se do případné domácnosti homosexuálních párů dostaly. Měly by v této rodině vyrůstat bez rozdílů s ostatními dětmi, které vyrůstají v "normálních" heterosexuálních rodinách....

heterosexualni rodiny neexistuji zato normalni rodina je slozena z muze, zeny a jejich potomku. To je normalni rodina. Jestli chcete dite a muzete ho mit, tak si ho poridte prirozenou cestou.

0 0
možnosti

norayellow

15. 3. 2010 15:19
Pokud se uzakoni

to by si damy a panove meli uvedomit jednu vec. Ze pokud se nahodou rozvedou, anebo odregistruji - ci jak se to nazyva - tak pak bude muset na to dite jeden z nich platit alimenty! Davat svuj souhlas k nekterym pravnim ukonum (pas, vyjezdy do zahranici do statu ktere souhlas druheho rodice pozaduji), styk ditete s druhym partnerem, atd. A to kdyz prijde na lamani chleba veci jednoduche nejsou jak kolem sebe vidime. Muze pribyt i povinnost vyzivovani toho kdo bude mit dite v peci pokud se napr. prokaze ze se z duvodu pece o nemocne dite nemuze chodit do prace. A take otazka dedictvi, neb dite je alespon castecny dedic ze zakona. To jsou urcita "bremena" s kterymi maji dost casto problemy partneri kteri dite pocali normalni cestou. A k tomu jeste tlaky ze stran prarodicu obou stran. Bude ta ktera dite skutecne porodi ochotna respektovat prava sve predesle partnerky? A bude ta druha ktera neporodila tyto zavazky plnit? Odpoved si na to musite dat vy sami, davam jen k zamysleni.

0 0
možnosti

wiki5.5

15. 3. 2010 16:58
Re: Pokud se uzakoni

jak muzete byt tak politicky nekorektni a napsat "pocali normalni cestou." Homosexualita je prece normalni a ublizila jste jemnocit techto ultra normalnich lidi...

0 0
možnosti

VasekN

15. 3. 2010 14:25
:-/

Já bych byl velice opatrný v tomto tématu ano na jednu stranu musím souhlasit, že dítě má právo na lásku a zabezpečení. V tomhle ohledu je u nás naprosto nedostatečná a nedotažená legislativa. Na první pohled to zní hezky, že lepší než aby dítě bylo v děcáku je lepší aby ho měl homosexuální pár. Jenže tohle je opravdu jen na první pohled. Z hlediska psychologie by mělo být pro zdravé dítě ideální vyrůstat v úplné rodině s mužským a ženským vzorem ... samozřejmě mnoho dětí bylo vychováno díky velké rozvodovosti jen jedním rodičem. Také to není dobře obzlváště u mužů které vychovaly pouze ženy je to dost znát ... jen si vzpomeňte na různé články o mamáncích a pod. Homosexualita není z psychologického hlediska stroprocentně prozkoumaná věc. Jsou studie, které tvrdí, že daná určitým poměrem testosteronu či estrogenu. Jsou ale studie, které prokazují, že na homosexualitu má vliv i prostředí.

0 0
možnosti

VasekN

15. 3. 2010 14:25
Re: :-/

Jsem toho názoru, že dokud nebudem schopní přesně a na sto procent

říct, jak homosexualita vzniká a nebudem schopní dokázat, že pro zdravý

psychický vývoj nepotřebuje člověk mužský i ženský vzorec, dal bych

určitě při adopci přednost heterosexuálnímu páru.

0 0
možnosti

jirkaknop

15. 3. 2010 14:15
Podle mne si pletete

pojmy adopce a svěření do péče. Adopce znamená, že se zcela vymaže právo biologického rodiče, včetně jména a nároku jej znát!! Tím se ztratí vlastně i ostatní práva biologických příbuzných! Při svěření do péče, pěstounství, je dítě svěřeno jiné osobě, např. dítě již vychovávající a přitom neztratí příbuzenstvo!

Tedy Vašeho příkladu, kdy s Vámi jako lesbami žije dítě nějakého biologického otce, se adopce nebude týkat, ani kdyby ji zákon povolil, protože by musel být souhlas biologických příbuzných. Právo adopce druhem rozvedené ženy nemá ani heterosexuální žena.

0 0
možnosti

5alfa

15. 3. 2010 14:21
Re: Podle mne si pletete

Přesně!

Prostě jsou práva "rodičovská" a nejde je bez souhlasu VŠECH zúčastněných a nebo bez rozhodnutí soudu upozadit ve prospěch "partnera"...

0 0
možnosti

lesicatko

15. 3. 2010 14:10
Toto som trochu nepochopil

"...nemá v současném stavu, v jakém se zákon o RP nachází, sebemenší právo k osvojení našeho dítěte, dítě s největší pravděpodobností odvede sociální pracovnice a má partnerka může jen doma sedět s rukama v klíně..."

.

 - a prečo sa taký zakon o registrovanom partnerstve schválil ?

Prečo ste nekričali pri schvaľovaní, že je to diskriminácia ? U nás to dostatočne nahlas dávajú najavo Romana Schlesinger a Hana Fabry

http://qlf.blog.sme.sk/c/192431/Registrovane-partnerstvo-je-diskriminacia.html

0 0
možnosti

5alfa

15. 3. 2010 15:12
Re: Toto som trochu nepochopil

To jsou zbytečné emoce, tohle by se nestalo. Nastoupil by v pořadí další rodič, pak prarodiče, pak další příbuzní. Teprve PAK by možná nastalo to, že by dítě bylo odvedeno do DD, pokud by ho soud (V ZÁJMU DÍTĚTE) nesvěřil do péče partnerky.

Ale pokud soud "V ZÁJMU DÍTĚTE" rozhodne, že dítě musí pryč od rodičů, je jedno, zda jsou to homosexuálové v RP a nebo heterosexuálové v manželství.

0 0
možnosti

experience

15. 3. 2010 14:04
Doufám, že se brzy nedočkám

článku "Bojovat za práva heterosexuálů má smysl".

Štve mě, že se v boji o zájmy menšin předstírá, že jsme všichni stejní. Každý máme nějaká omezení a nemohu si pomoci, ve vztahu k výchově dětí je homosexualita jedním z nich.  Kdo se narodil s jednou nohou kratší, těžko bude závodit na olympiádě, je to úplně totéž.

To neznamená, že by homosexuálové vůbec nemohli vychovávat děti, ale v principu je třeba se k tomu stavět velmi obezřetně. Pokud to nechápete, pak to právo nemáte.

A vymyslete si pro sebe nějaké kratší a české slovo, nebo vám budu říkat teplí.

0 0
možnosti

sappho21

15. 3. 2010 14:10
Re: Doufám, že se brzy nedočkám

A co takhle nám neříkat jinak. Říkáte krátkonohým taky nějak speciálně. Upříměn, většiha z nich o tenhle druh popularity a věčného propírání v mediích asi nestojí.

0 0
možnosti

5alfa

15. 3. 2010 13:35
Našeho dítěte?

Vy jste ho porodila, proč tedy "našeho dítěte"... Předpokládám, že partnerka není muž a nebo otec.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS